Ianya ini tidak perlu ditumis. Satu paket cukup untuk masakan seramai 5-6 orang (mungkin boleh sampai 7-10 orang bergantung kepada skill kepekatan masakan anda). Hasilnya sangat sedap sebab aku dah pernah cuba, kuahnya sangat pekat (bergantung kepada cara masak korangla ye). Cara masaknya amat mudah:
- Masukkan air rebusan tulang/daging. Biarkan ianya mendidih. Kemudian masukkan perencah Mee Bandung Mak Pon beserta sayur
- Pecahkan telur dan masukkan ke dalamnya. Rasa secukupnya, tambah gula dan garam secukupnya
- Setelah mendidih, masukkan mee kuning ke dalamnya dan taburkan bawang goreng
- Siap untuk dimakan
Mudahkan cara-cara penyediaannya? Jadi tunggu apa lagi, tempahlah sekarang:
- Harga satu paket: RM6.00 (tidak termasuk kos penghantaran)
Pastikan anda memiliki perencah mee bandung Mak Pon ini di dalam simpanan rumah anda kerana ianya mudah dan cepat dimasak, orang yang tak reti masak pun boleh jadi pandai masak mee bandung ni, macam aku..hehe :P
0 comments:
Post a Comment